amsterdam
september 2014

Amsterdam Drawing XL Met werk van: Arno Kramer, Bas Ketelaars, Carel Visser, Harland Miller, Herman de Vries, Kim Habers, Koen Taselaar, Luuk Bode, Mathieu Cherkit, Merina Beekman, Peter Feiler, Pieter de Kok, Raquel Maulwurf, Shintaro Miyake en Veron Urdarianu. 17 t/m 21-09-2014 Aantal bezoekers: 880 Inhoudelijk verantwoordelijk: Pieter Sanders en Tanja Karreman Beschrijving In samenwerking met de beurs Amsterdam Drawing 2014 presenteerde Nieuw Dakota in september AD XL, een overzicht van grote werken op papier. Nieuw Dakota heeft de aan Amsterdam Drawing deelnemende galeries uitgenodigd om tijdens de beurs een extra groot werk te presenteren bij Nieuw Dakota. Het resultaat was een overweldigende tentoonstelling met grootschalig werk in uiteenlopende technieken van internationale kunstenaars. Met monumentale tekeningen, uitgestrekte aquarellen, levensgrote collages en allesomvattende site-specific papieren installaties. Een aantal werken is speciaal voor deze tentoonstelling bij Nieuw Dakota gemaakt. Randprogrammering vrijdag 18 september vond de boekpresentatie plaats van Scratching the Surface van kunstenaar Raquel Maulwurf door Jeroen Dijkstra (galerie Livingstone) in de tentoonstelling AD XL. Ook kregen meerdere groepen, waaronder een klas van het ROC Art & Design en kunststudenten uit M√ľnchen een rondleiding door de tentoonstelling. Pers De tentoonstelling werd aangekondigd in een artikel over Amsterdam Drawing in NRC Handelsblad op 10 september 2014.

 

Comments are closed.